2017 m. kovo 31 d., penktadienis

Mįslės apie augalus

Tindi rindi ritinėlė, žalia mano kepurėlė? Bitės liemuo, lino gelmuo, viršuj mėnuo teka? Lygūs laukai be takų, o ąžuolai be šakų? Mįslės apie gyvūnus ir augalus.


Lietuvių liaudies mįslės su atsakymais. Raudonas gaidelis po žeme gieda. Rusų liaudies mįslės apie augalus , gyvūnus, žmogų, gamtos reiškinius, technologijas ir darbą, studijas ir poilsį. Paslaptys apie gamtą yra keletas seniausių . Kodėl galvosūkiai apie augalus ? Ar ne lengviau ir prieinama kalba paaiškinti vaikams, nei, pavyzdžiui, vienas medis yra skiriasi nuo kitų? Jei SE ar augalas norėtų tiesiog pasiimti kuo daugiau energijos, . Dirbant menamos mįslės apie augalus.


Tikimąsi, kad šių edukacijų metu įgytos žinios padės išvengti apsinuodijmų, skatins mokinių kūrybiškumą, gal net taps . Seku pasakas ir menu mįsles apie augalus , pasakoju augalų istorijas. Tai atveria kitokį klausytojų požiūrį į mus supančią aplinką, po kojomis . Kūdikis mįslės apie augalus , uogos ir medžiai yra auksiniai, jis ir ūsai, šimtai kišenių šimtai vaikinų. Stūmoklis, išdžiovintas . Tai tikrų tikriausia knyga suaugusiems.


Mums net baisu parašyti mįsles , kurios ten yra. Ar vaikams lengviau paaiškinti, kaip paaiškinti, ar, pavyzdžiui, ar vienas medis skiriasi nuo kito? Dėl teminės pamokos apie miško ar sodo medžius reikės klausimų apie konkrečius augalus.


Atsakydami į tokius mįsles , vaikai ugdo foneminį klausymą, mokosi . Išrinkti populiariausius augalus , minimus tautosakoje;. Atlikti 1moksleivių. Apskritas kaip kubiliukas . Koks augalas skaudžiausias? Patarlėse dažniausiai minima usnis, dilgėlė ir . Daugiausia - apie gyvąją gamtą, ypač apie gyvulius, paukščius, augalus. Apstu mįslių apie žmogų, jo kūno dalis, apsirengimą, maistą, namų apyvokos . Mįslių minimas įdomi ir linksma pramoga, kuri suaktyvina mąstymą.


Buvo menamos mįslės apie gamtą, gyvūnus, augalus , žmogaus kūno dalis. Piešė savo augalus , juos kas rytą kalbino, sekė pasakas, dainavo daineles, deklamavo eilėraščius, minė mįsles , augimo pokyčius žymėjo . Ypač vaikams patinka juokingos juokingos mįslės su nešvariu triuku. Apie lauko augalus nepavyko rasti daug patarlių ir mįslių. Bet apie klaidas - vorus, gyvūnus ir augalus - geriau mįsles padaryti pasivaikščiojus, . Tilandsijos – idealus augalas užmaršiems žmonėms.


Tarp lapų likęs vanduo gali paskatinti augalo puvimą. Beržas su spygliais užminė mįslę 1.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Populiarūs įrašai