2014 m. gegužės 23 d., penktadienis

Kirčiavimas

Kirčiavimas

Kirčiavimas internetu . Jūsų tekstas: (Enter) Sukirčiuotas tekstas:. Kaip kirčiuoti žodį „skaidrė“? BŪDVARDŽIŲ SU PRIESAGA -INIS, -Ė KIRČIAVIMAS.


Kirčiavimas

Būdvardžiai su priesaga -inis, -ė, padaryti iš žodžių, kurių daugiskaitos kilmininke. Jie kirčiuojami taip: Vienaskaita. Bandžiau asmeniniais laiškeliais paskatinti kai kuriuos politikus išmokti minimus ir dar kitus, dažnai vartojamus žodžius taisyklingai kirčiuoti , . Prioritetas - ne mobiliojo ryšio telefonas, o lietuvių kalbos grožis. Sakytinei kalbai svarbu gera tartis ir taisyklingas kirčiavimas.


Todėl kal- bėdami ir skaitydami viešai stenkitės taisyklingai kirčiuoti ir laikykitės tar- ties reikalavimų . Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. Dažniausiai daroma klaida: . Veiksmažodžių priesaga -auti lietuvių bendrinėje kalboje akcentiškai nėra nusi- stovėjusi. Konkretų kirčiavimo tipą (šakninį ar priesaginį) lemia įvairūs fonetiniai,.


Rekomenduojama tiems, kurie visai pamiršę kirčiavimo pagrindus. Pamokų temos: Kirtis ir kirčio vieta. Trumpojo skiemens kirčiavimas.


Esminiai žodžiai: lietuvių kalbos kirčiavimas , didaktika, lietuvių kalba kaip užsienio kalba. LRT kalbininkai pataria, kaip taisyklingai kirčiuoti žiemos šventes . Jei bendratis turi kirčiuotą priesagą -auti(-iauti), -enti, -ėti, -inėti, -yti,. Bendraties kirčiavimas 1. Užtenka žinoti kirčio vietą ir visuose linksniuose kirčiuoti vienodai, tik reikia įsidėmėti priegaidę – ar ji tvirtagalė, ar tvirtapradė, pvz. Darbo tema – kitų šalių tikrinių žodžių kirčiavimas „Visuotinės lietuvių enciklopedijos“ I tome (VLE I). Tikslus žodžio paaiškinimas su visomis galimomis reikšmėmis, kirčiuote, kalbos dalimis, sinonimais ir frazeologizmais.


MIKALOJAUS DAUKŠOS KIRČIAVIMAS : KOREKTŪROS KLAIDOS AR KIRČIAVIMO VARIANTAI. Ilgųjų skiemenų kirčiavimas. Paskutinio skiemens kirčiavimas. Priešpaskutinio skiemens taisyklė.


Diena, dienas, dienoje. VENČIŲ PAVADINIMŲ JONINĖS IR ŽOLINĖ KIRČIAVIMAS. Lietuvių anglų žodynas. Nors bendrinės lietuvių kalbos kirčiavimo pagrindai yra tvirti, ko- difikuoti daugelyje žodynų, gramatikų, vadovėlių, esama žodžių ir jų grupių, kurių kirčiavimas.


Kirčiavimas

Lithuanian-English dictionary. Bet po sekmadienio Eucharistijos šventimo abejonės išsisklaidė. Mišias kartojamos kirčiavimo klaidos.


Išmokti taisyklingai kirčiuoti nėra paprasta, bet labai svarbu. Juk neretai nuo kirčio vietos ar priegaidės priklauso žodžio reikšmė. Rotary – ne bendrinės lietuvių kalbos žodis, jo gramatinė forma nelietuviška, tad nėra įmanoma taikyti mūsų kalbos kirčiavimo dėsnius.


Pavardė Nausėda būdinga žemaičiams.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Populiarūs įrašai