2019 m. liepos 26 d., penktadienis

Tauragnas kirciavimas

Tauragnas kirciavimas

Kirčiavimas internetu . Jūsų tekstas: (Enter) Sukirčiuotas tekstas:. Vietovardžio kirčiavimas. Tauragnai – miestelis Utenos rajone, į rytus nuo Utenos, šalia Tauragno ir Labės.


Tauragnas kirciavimas

Vakarinis pakraštys yra prie Tauragnų , o pietrytinis – ties Ignalinos rajono riba. Jo pakrantėse yra Taurapilio, Pilkenių, Stučių, Skroblaus I, Varniškių, Sėlės, . KIRČIAVIMAS — dėsnių, lemiančių kirčio vietą žodžių formose, sistema. Per kaimą eina Tauragnų —Linkmenų kelias.


Užtenka žinoti kirčio vietą ir visuose linksniuose kirčiuoti vienodai, tik reikia. Taurãgnų , Taurãgnams, Tauragnùs, Taurãgnais, . Pastovus šaknies kirtis taip pat užfiksuotas iš tarmių, plg. Tauragnų krašto garbės piliečio vardas už „ypatingus nuopelnus.


Tauragnas kirciavimas

Dabartinė lokalizacija: Daunoriai, k. Kažkas protingas pamatė žemėlapyje, kad Pastovis yra prie pat Tauragno. Kurinių kaimas (girdėjau vietinius žmones kirčiuojant antrąjį skiemenį) dabar tapo. Mokėsi Tauragnų vidurinėje mokykloje. Kad burnà yra buvęs ir. Tauragnų miestelis gali pasigirti ne tik išskirtiniu gamtovaizdžiu ar.


Kaip kirčiuoti Tauragnų gatvės pavadinimą? Lietuvių kalbos rašybos ir kirčiavimo žodyną. Veiksmas vyksta konkrečioje vietoje – prie Tauragno ežero.


Dėl dūrinių kirčiavimo normos pakeitimų. Tenka daug ką peržiūrėti ir pataisyti, ypač kalbą, kirčiavimą. Jų gyvenimo kelią brėžia Sėla ir Medeniai netoli Tauragnų , Medume už.


Jonas Kazlauskas, Jūs dar mokėtės Tauragnų vidurinėje mokykloje. Dabar labai artima akcentologija, nes kirčiavimo dalykus dėstai ne . Išmokti taisyklingai kirčiuoti nėra paprasta, bet labai svarbu. Juk neretai nuo kirčio vietos ar priegaidės priklauso žodžio reikšmė.


Listen to Ryto Allegro. Tapytoja Sigita Maslauskaitė-Mažylienė. No signup or install required.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Populiarūs įrašai