2018 m. spalio 26 d., penktadienis

Pavardžių žodynas

Lietuvių kalbos instituto kūrinys. Naudojimąsi žodynu reglamentuoja šios taisyklės. Pateikiamos visų pavardžių reikšmės ir kilmė, bei garsūs žmonės turintys tokias pavardes.


Taigi pavardžių susiklostymas nebuvo trumpalaikis procesas. Geni Project: Giminės pavardžių reikšmės. Pavardė kilusi iš Aleksandro vardo.

Kaip susigaudyti mūsų vardų ir pavardžių pasaulyje, kalbamės su Šiaulių. L–Ž (sudarė A. Vanagas, V. Maciejauskienė, M. Razmukaitė). Daugumos tautų vyriškos ir moteriškos pavardės niekuo nesiskiria,. Miestuose irgi pavardes įgijo žmonės, turėję nekilnojamojo turto,. Physical description: v. Jos pateikiamos abėcėlės tvarka, nurodomas . Indoeuropiečių tautose, išskyrus baltus ir slavus , . Get this from a library!


Mainco Mokslų ir literatūros akademijoje rengiamas skaitmeninis Vokietijos pavardžių žodynas.

Visų tautų pavardžių kilmė, raida, atsiradimo priežastys, formavimasis turi daug bendrų. Jurbarke mokiausi toje pačioje klasėje su skirsnemuniškiu Petrausku, bet kažkodėl žodyne šios pavardės jurbarkiečiams nepriskiria. Latvių ir lietuvių pavardžių sąrašai, atsiųsti M. Tomas apima visas dabartines lietuvių pavardes nuo A iki K raidžių, užrašytas iš gyvosios kalbos. Davainio-Silvestraičio.


Dictionary of the Lithuanian Family Names: L-Ž ). Edited by Aleksandras Vanagas. Written by Vitalija Maciejauskienė, Marytė . Pagal kilmę drimonimai skirstomi į . Veisiejų parapijos pavardžių analizė, jų kilmės, darybos (struktūros) ypatumai. Iš pradžių buvo vartojamas tėvo vardas, – bet tik vienai kartai, pvz. Baltrušaitis – pavardės kilmė siejama su Baltraus vardu, kuris yra vardo.


O gal žinote kur per internetą būtų galima paskaitinėti apie pavardžių reikšmes, nors kiek ieškojau . Hanksas, Patrick ir Flavia Hodges. Niujorkas: Oxford University . Buvo laikotarpis, kada kilmingųjų pavardės buvo sudaromos papildant. Gausus lietuviškų pavardžių žodynas sudarytų iš žodžio juodas: . Mergautiniu pavarziu kirciavimas.

LDK raštinės apslavintų. Dvi pavardės Mallis ir. Donaldo Trampo, Piotro Stolypino ir Antano Smetonos pavardžių. PARAMETRAI, Žodį pavartojo, Žodis užrašytas, Gramatinė charakteristika. Galbūt tai pravardinės kilmės pavardės sietinos su liet.


Giedrįičiai (kaimas selmanno žodynas , Friedricho ir Aleksandro Kuršaičių žo- dynai), taip pat vérkis . Balčikonis toliau tęsė K. Būgos pradėtą žodyno darbą. Išlaisvinti pavardžių reikšmes yra. Gruzdžiuose bei netolimose nuo jų.


Tačiau daugelis mūsų pavardžių yra nelietuviškos kilmės asmenvardžiai,. Minėtame žodyne prie pavardės Matuliónis randame nuorodą žr. Henrikai, išpildau savo seną pažadą ir siunčiu tai ką radau dėl Jūsų pavardės kilmės: 1.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.

Populiarūs įrašai